Віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков пропонує об’єднати зусилля України та Росії і спорудити сучасний автошлях із Донецької до Ростовської області. Таку заяву віце-прем’єр зробив під час відвідання об’єктів Євро-2012 на Донеччині. За словами чиновника, сухопутний шлях буде важливим для російських уболівальників, які приїдуть до Донецька, а також стане транспортним коридором під час проведення Олімпіади в Сочі у 2014 році. «Ми збільшимо кількість полос, щоб у вболівальників і туристів — і з російського, й з українського боку — не було жодних проблем у часі», — пообіцяв Б. Колесніков. За його словами, уряд не піде на прямі бюджетні витрати на будівництво автошляхів, а залучатиме гроші через продаж цінних паперів. До проектування сучасних наземних шляхів залучатимуть іноземних фахівців.
Крім того, Кабінет Міністрів пропонує запровадити нульову ставку на прибуток готельного бізнесу протягом десяти років. Ця норма стосуватиметься і діючих готелів, й новозбудованих. Щодо прямих бюджетних витрат на Євро-2012, то вони становитимуть 700 мільйонів доларів — це вартість спорудження стадіонів у Києві та Львові. Інші витрати будуть зроблені до інфраструктури міст-господарів. Наприклад, Донецьк протягом найближчого року отримає щонайменше 300 нових автобусів і тролейбусів вітчизняного виробництва.
Графік будівництва нового терміналу в донецькому аеропорту відстає на місяць-півтора, однак віце-прем’єр запевнив, що тепер проблем із фінансуванням не буде. Споруда повинна бути введена в експлуатацію в 2011 році. «Все краще, що є в світі, ми збираємо та «упаковуємо» до нашого аеропорту, — повідомив голова ради директорів компанії «Альтком», яка виступає підрядником робіт, Олександр Тісленко. — Важливо, що в новому терміналі не перетинатимуться потоки пасажирів, які прилітають та відлітають. Це один із найважливіших моментів, необхідних для зручності людей. Крім того, у вантажному відділенні стоятиме найсучасніше технологічне обладнання, все це забезпечить високу пропускну здатність митного терміналу згідно із вимогами УЕФА».