Естафету Києва, де, як писав «Голос України», минулого тижня сталися зіткнення прихильників і супротивників призначення Дмитра Табачника на пост глави Міносвіти, прийняв Миколаїв. У центрі міста 25 березня зчинилася бійка між представниками ВО «Свобода» і місцевими членами Прогресивної соціалістичної партії України, які вирішили виступити на підтримку міністра, зібравши під своїми прапорами близько 300 осіб.
Першими до будинку Миколаївської обласної державної адміністрації підійшли представники КПУ, ПСПУ, Партії регіонів і «Русского блока». Пікетувальники тримали в руках плакати: «Табачник — за росіян, росіяни — за Табачника», «Получи, фашист, Табачника!», «Оранжевая шваль, руки прочь отд Табачника!», «Табачник, забий осиковий кіл у фашизм!». Почався мітинг, під час якого депутати, представники вузів Миколаєва, активісти громадських організацій говорили про достоїнства міністра.
Водночас з другого боку площі Леніна, зібралися представники «Свободи». Коли дві групи зійшлися разом, отаман місцевого козацтва вирвав з рук супротивників міністра плакат і розірвав його. Сталася бійка, в якій брали участь близько 20 осіб. У ході словесної баталії з одного боку звучали вигуки: «Бандерівці!», «Фашисти!», «Скоти!». З другого — їм у відповідь: «Комуняку — на гілляку!» і «Героям — слава!».
У Миколаєві активісти Компартії, Союзу воїнів-інтернаціоналістів і Партії регіонів стали на захист міністра освіти й науки Дмитра Табачника.
Фото Олександра КРЕМКА (Укрінформ).