Учора Президент України Віктор Янукович зустрівся з делегацією Європарламенту, очолюваною віце-президентом групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів в Європарламенті Адріаном Северином. Основною темою зустрічі, як повідомляє прес-служба глави держави, стало прискорення процесу скасування візового режиму.
Віктор Янукович наголосив на необхідності прискорення розробки «дорожньої карти», виконання якої дасть змогу запровадити безвізовий режим для поїздок громадян України до країн Євросоюзу.
Крім того, глава держави повідомив, що до кінця березня завершиться формування всієї вертикалі виконавчої влади, а до кінця квітня має бути розглянуто і схвалено проект державного бюджету.
Під час зустрічі також обговорювали ситуацію з розглядом у Конституційному Суді подання стосовно легітимності формування парламентської коаліції. «Якщо Конституційний Суд визнає, що коаліцію сформовано незаконно, я прийму рішення про дострокові парламентські вибори. Я ніколи, за жодних обставин, не піду на порушення чинної Конституції», — наголосив Президент України.
У свою чергу Адріан Северин зазначив: «Дочасні вибори могли б бути також конституційним виходом, але нам більше імпонує стабільність у державі, аніж позачергові вибори».
***
Учора планувалася зустріч Голови Верховної Ради Володимира Литвина з делегацією Європейського парламенту.