Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 13-й тур.
«Арсенал» — «Ворскла». 2:0. 1 000 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Мазілу, 51, 66.
«Закарпаття» — «Динамо». 1:0. 9 800 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Гол: Трішович, 54.
«Оболонь» — «Іллічівець». 1:1. 3 500 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Котенко, 37 — Ярошенко, 19.
«Дніпро» — «Кривбас». 3:1. 12 200 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Назаренко, 14, Ферейра, 40, Русол, 82 — Максимов, 84. На 80-й хвилині Селезньов («Дніпро») не реалізував пенальті.
«Металіст» — «Чорноморець». 5:1. 24 250 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Голи: Девич, 4, 42, 47, Коельо, 22 (п), Пономарьов, 83 (автогол) — Шандрук, 62.
Бомбардири: Коельо («Металіст») — 12 м’ячів, Селезньов («Дніпро»), Мілевський («Динамо») — по 11.
Оптимісти у таких випадках кажуть, що, мовляв, у футболі всяке трапляється. Нема чого панікувати, бо «Динамо» зазнало лише першої поразки в чемпіонаті. А попереду ще достатньо поєдинків. Даруйте, але я проти таких примітивних пояснень.
Утім, мова про інше. Мова про «Закарпаття», котре, м’яко кажучи, відзначається простотою. З різних причин ця команда стабільно пасе задніх, постійно балансуючи на межі першої і Прем’єр-ліги. Ось такий її традиційний рівень. І тут нічого не вдієш.
Але вона зібралася і завдала першої поразки чемпіону в нинішньому турнірі. Та ще більше їй допомогло те, що надто вже примітивно, іншого визначення й не добрати, нині грає київське «Динамо». І всі ті пояснення, котрі лунають останнім часом із динамівського табору, як казав колись бравий цісарський вояк Йозеф Швейк, мало чого варті...
Отже, можна лише поспівчувати вірним прихильникам іменитого клубу, котрі щиро переживають оці інфарктні часи. Адже такого приниження їхні улюбленці давно вже не зазнавали. Не виключено, що тепер, не вдаючись до серйозного аналізу, намагатимуться виправдати провали чемпіона після зимової перерви. Або навпаки — шукатимуть крайніх. Тому з приводу поразки «Динамо» в Ужгороді мені більше сказати нічого.
До речі, Валерій Газзаєв на післяматчевій прес-конференції не з’явився. Його асистент Валерій Зуєв пояснив відсутність тренера на обов’язковій зустрічі з представниками ЗМІ поганим самопочуттям.
А тим часом попереду в «Динамо» випробування значно серйозніше, ніж в Ужгороді. В неділю у наступному матчі чемпіонату воно вдома прийматиме «Металіст», котрий у двох останніх поєдинках забив дев’ять (!) м’ячів і пропустив лише один. Тож особливо цікаво, як збираються кияни здолати суперника, який демонструє таку переможну енергію. Та ще й Марко Девич відновив «приціл» і почав забивати багато.
В. Б.