Розмови про київський хокейний клуб «Будівельник» почалися нещодавно. Конкретного — нічого. Лише інформація про те, що команда виступатиме в Континентальній хокейній лізі. А керівництво КХЛ в свою чергу поставило перед новоутвореним клубом завдання: до першого квітня надати купу документів про наміри.
І от позавчора у столиці відбулася прес-конференція, котра дещо прояснила. Отже, протягом двох тижнів керівництво київського хокейного клубу «Будівельник» має намір назвати тих гравців, які виступатимуть у новоствореній команді, а також ім’я її головного тренера. Про це повідомив президент ХК «Будівельник» Богдан Гулямов, який також є й керівником «Будівельника» баскетбольного.
«Протягом двох тижнів буде представлено повністю всю структуру клубу: спортивну, комерційну тощо. У цьому плані нам дуже допомагає Континентальна хокейна ліга», — зазначив він. За словами пана Гулямова, вже зроблено пропозиції ряду гравців, які виступають в Україні, а також українцям, які грають за зарубіжні клуби. «Свою відповідь вони повинні дати протягом двох тижнів».
Підтримку ХК «Будівельник» також надасть Федерація хокею України. «Зі свого боку ФХУ підтримуватиме «Будівельник» на шляху становлення професіональної команди. У нас є Дмитро Христич, який грав у НХЛ, а нині живе в Україні. Є хокеїсти, які виступали в Росії або закінчуватимуть спортивну кар’єру. Будь-яка підтримка на професіональному рівні, гадаю, буде забезпечена», — пообіцяв віце-президент ФХУ В’ячеслав Завальнюк.
Як очікується, починаючи з цього сезону, ХК «Будівельник» виступатиме у Континентальній хокейній лізі. Керівництво команди вже домовилося з дирекцією Київського палацу спорту про те, щоб у новому сезоні клуб грав свої матчі на льодовому майданчику палацу. Там же свої поєдинки проводитиме і баскетбольний клуб «Будівельник».
«Уже підписано відповідний договір про співробітництво, — повідомив директор Київського палацу спорту Віктор Ткаченко. — У нас буде час, щоб підготуватися до вересня, коли ХК «Будівельник» почне грати свої матчі. На сьогодні ми вже маємо необхідні проекти модернізації льодової арени, системи кондиціонування та інших систем для того, щоб команда змогла виступати у КХЛ. У нас немає сумнівів, що всі технічні питання ми зуміємо вирішити вчасно».