Майже місяць у напівпідвальному приміщенні однієї зі шкіл Луганська функціонував цех з тиражування і збуту DVD-дисків аморального змісту. Як прикриття служила вивіска відеосалону, який нібито спеціалізувався на виготовленні роликів про ювілеї тощо.
А все почалося з того, що в міліцію звернулися батьки учня. Як розповіла мама підлітка, напередодні вона застала його за переглядом порнографічного відеофільму. Після серйозної бесіди із суворим батьком підліток зізнався, що DVD з мерзотою він придбав за 40 гривень у молодого чоловіка. Як було незабаром встановлено, «добрий дядечко» орендував одне із приміщень згаданої школи. Керівництво управління по боротьбі з торгівлею людьми затримало лиходія на гарячому.
Подальші оперативні заходи співробітників УБТЛ дали змогу вийти ще на одного негідника — 23-річний студент одного з вищих навчальних закладів області переписував на лазерні диски круті порнофільми. Своє рішення стати на хитку доріжку майбутній педагог пояснив тим, що батьки втратили роботу, стипендії на життя не вистачало, до того ж збирав гроші на... випускний, повідомляє відділ зв’язків із громадськістю ГУМВС у Луганській області.
Від редакції. На жаль, «відділ зв’язків» ніяк не зв’язав злочинну діяльність аматорів «полунички» з роботою «однієї зі шкіл» Луганська. Як керівники ЗОШ допустили збоченця у своє напівпідвальне приміщення? Вони що, віддали його в оренду й геть забули, хто хазяїн у школі? Не віриться, що їх не насторожила хоча б вивіска салону.
На жаль, правоохоронці про відповідальність шкільної адміністрації мовчать. Але ж злочинне заняття орендаря — результат безвідповідальності педагогів, під носом яких штампували брудні диски.