Громадськість відзначає 110-у річницю від дня народження великого українського співака, народного артиста СРСР Івана Козловського. Шанувальники таланту маестро поклали квіти до пам'ятника йому, що встановлений у невеличкому сквері у Печерському районі Києва біля провулку, названого на честь  артиста.
«Іван Козловський був і залишається великим українцем. Хоча жив і працював у Москві, де мав величезний авторитет, він був великим патріотом, і Україна завжди займала найважливіше місце в його серці. Він звеличував нашу культуру попри будь-які перешкоди. Це — унікальна людина з плеяди знаних у всьому світі співаків», — зазначив колишній перший віце-прем'єр-міністр України, земляк і родич великого тенора Станіслав Сташевський. 
Козловський заповів поховати себе в рідній Мар'янівці, сам вибрав місце для могили, але волю співака не було виконано: артист знайшов останній притулок на Новодівичому цвинтарі у Москві.
2008 року у Києві відкрито пам'ятник Івану Козловському (скульптори Валентин та Микола Зноба, архітектор Анатолій Ігнащенко). Пам'ятник споруджено на кошти меценатів та бюджету Печерського району столиці. Тепер щороку в дні вшанування пам'яті Івана Козловського в парку на Печерську звучать твори у його виконанні, а всі бажаючі приходять вклонитися його таланту. 
У Києві на Хрещатику творча вітальня Івана Козловського також чекає його прихильників, їх ждуть і на батьківщині митця — у його рідній Мар'янівці, де працює музей-садиба співака, що увійшов до спеціального туристичного маршруту.