Під час аукціону з такою незвичною назвою у Вінниці зібрали сім тисяч гривень. «На них придбали подарунки і продукти, які відвезли до дитячого будинку у приміське село Вороновиця», — розповідає ініціатор акції молода вінничанка Тіна Соловей.
Аукціон проводили в Інтернеті, у соціальній мережі «ВКонтакті». Спочатку бажаючі організувати зустріч виставляли на сайті свої фото. За зустріч з незнайомцем і навіть зі знайомою людиною, яка відбувалася в кафе, треба було сплатити кошти. «Зустріч ні до чого не зобов’язувала, — зауважують організатори заходу, — це одна з можливостей для спілкування».
Стартову ціну встановили у сумі 10 гривень, а далі починався торг. Один з хлопців сплатив за зустріч з дівчиною 500 гривень. Це найбільший внесок під час аукціону. Студент Олег витратив сто гривень. «Це гроші з мого першого заробітку, — каже хлопець, — я навчаюся і одночасно працюю». Олег зустрічався із своєю нареченою. Каже, було б добре, якби у нас утвердилася мода на благодійність.
Молода мама на ім’я Настя купила зустріч із знайомим — за 130 гривень. «У мене самої мала донечка, — пояснює жінка. — Тому з щирою душею підтримую інших діток». «Аукціон не обмежили в часі, — каже його ініціатор Тіна Соловей. — Тому він продовжується. Аж дивно — стільки людей прагнуть зустрічей! Передбачаю, ще не раз поїдемо з подарунками до дитбудинку».