Глава держави Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів збудувати за півтора року три аеропорти та два стадіони, контролювати ціни на бензин і спростити процедуру отримання дозволів для підприємців. Крім того, Президент вважає, що парламентарії мають об’єднатися навколо судової реформи, а Україна не повинна робити вибір на користь однієї із систем колективної безпеки.
Для бізнесу. Глава держави хоче полегшити життя малим і середнім підприємцям — спростити для них процедуру отримання дозволів. Відповідне доручення під час робочої зустрічі з Віктором Януковичем отримав віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко. Глава держави, як повідомляє його прес-служба, наголосив на необхідності запровадити принцип «мовчазної згоди». Це дасть бізнесменам можливість звернутися до відповідних органів, заповнити всі документи і через дванадцять днів, якщо держава не дала письмової відмови, розпочати роботу.
Для селян. На зустрічі з віце-прем’єр-міністром Віктором Слаутою і міністром аграрної політики Миколою Присяжнюком Президент висловив стурбованість стосовно можливості різкого зростання цін на паливно-мастильні матеріали в період весняно-польових робіт і доручив уряду не допустити цього. 
Для Євро-2012. Глава держави доручив віце-прем’єр-міністру Борису Колеснікову розробити інвестиційну програму залучення коштів для підготовки до Євро-2012. «Президент поставив дуже масштабні завдання — за півтора року збудувати три аеропорти і два нові стадіони», — зазначив віце-прем’єр-міністр і запевнив: «Ми їх збудуємо».
Для судової реформи. А вчора Віктор Янукович провів засідання робочої групи з питань судової реформи, яку очолив міністр юстиції Олександр Лавринович. Глава держави доручив їй протягом тижня напрацювати необхідні матеріали й узагальнити пропозиції. «Дуже важливо, щоб ми закінчили цю реформу, прийняли більшість законів щодо реформування судової системи вже до кінця цієї сесії Верховної Ради, тобто в першому півріччі», — наголосив Віктор Янукович. «Ми робитимемо все, щоб навколо цієї реформи об’єднати якомога більше народних депутатів, представників усіх політичних сил, які є у Верховній Раді», — підкреслив глава держави.
Для безпеки. На вчорашніх урочистостях з нагоди 18-ї річниці створення Служби безпеки України Президент заявив, що в основу нової воєнної доктрини має бути покладено принцип достатньої обороноздатності. На практиці це означатиме поступовий перехід до професійної армії, розвиток новітніх систем озброєнь, у першу чергу ракетних військ та систем протиповітряної оборони, вдосконалення систем управління Збройних Сил. «Ми свідомі того, що сьогодні Україна не повинна робити вибір на користь однієї із систем колективної безпеки, що існують на континенті», — зазначив Президент і додав: «На сьогоднішній день наш вибір — максимально тісна співпраця без інтеграції».