Найближчим часом БЮТ внесе на розгляд парламенту пакет документів, які мають пожвавити виробництво, знизити податковий тиск та підняти соціальні стандарти.
Народний депутат України, заступник голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Олег Ляшко (на знімку) провів у Чернігові прес-конференцію, присвячену діяльності нового Президента та його команди в Україні. Він піддав гострій критиці кадрову політику Віктора Януковича.
Політика обурили тривожні повідомлення з місць, зокрема і Чернігівської області, про заміну керівників-професіоналів на людей, які далеко не фахівці у своїй галузі. Мало того, деякі з них допустили грубі порушення українського законодавства. Це, на його погляд, є свідченням того, що нова команда урядовців прагне не так поліпшити життя трудових колективів, як взяти під свій «донецький» контроль ресурси країни.
Депутат, зокрема, детально розповів про ситуацію в державному підприємстві «Чернігівнафтогазгеологія», де, за його словами, «відбувається рейдерське захоплення», великому трудовому колективу намагаються нав’язати некомпетентне керівництво.
— Перші кроки нової влади дуже промовисто свідчать про те, що свої передвиборчі обіцянки вони не збираються виконувати, — сказав народний депутат України. — Натомість ми вже чуємо про підвищення комунальних тарифів. У той же час соціальні виплати людям, які найбільше цього потребують, уже затримуються. І досі на складах Міністерства охорони здоров’я припадає пилом медичне обладнання, придбане урядом Юлії Тимошенко для сільських лікарень, ФАПів.
О. Ляшко повідомив, що БЮТ і надалі активно чинитиме опір усім деструктивним діям влади, що завдають шкоди Україні та її громадянам. Він вважає, що не потрібно підвищувати оплату послуг ЖКГ. На його думку, у країні передусім необхідно навести порядок у розрахунках за спожитий газ, тепло. Його політична сила уже підготувала пакет проектів законів, які мають пожвавити виробництво, знизити податковий тиск, підняти соціальні стандарти. Вони незабаром будуть внесені на розгляд до Верховної Ради.
Збереже свою активність БЮТ і на Чернігівщині. Як повідомив політик, народні депутати України від його політичної сили Іван Куровський, Валерій Дубіль та інші так само співпрацюватимуть з територіальними громадами та не згортатимуть свої спонсорські проекти.
— Наша головна мета — дбати про розвиток регіону, щоб Чернігівщина піднімалася, не пасла задніх, — сказав він.
Разом з тим БЮТ у регіоні формуватиме опозицію в радах до існуючої влади, аби підштовхувати її до конструктиву.
Чернігів.
Фото автора.