Із церкви села Пациків Долинського району, що на Прикарпатті, викрали унікальне Євангеліє 1680 року та старовинні книжки початку минулого століття. Люди думають, що це зробив хтось із парафіян або той, хто не одноразово бував у церкві і знав, де зберігаються раритети.
— Зранку ми відправили сорокоусти, — розповідає голова церковної громади храму Воскресіння Христового Василь Шевчук. В обідню пору прийшли до храму, щоб прибирати і дещо підремонтувати. Відтак церкву, як зазвичай, закрили. Зранку прийшли помолитися і побачили розкидані на вівтарі книжки. Відразу виникло недобре передчуття. Кинулися, а найбільшої нашої реліквії — святого Євангелія 1680 року — нема. До речі, там зберігалися й інші старовинні книжки. Ми їх не читали, бо написані були старослов’янською. Але всі добре знали, що вони були досить цінні. Зникле Євангеліє, якому 330 років, експерти оцінюють в не менш як 10 тисяч доларів.
На місці злочину знайшли й розбиту жертовничку. За словами голови церковної громади, там було 244 гривні з копійками. Забрали все до останньої копійки.