1 квітня в Одесі відповідно до розпорядження міського голови Едуарда Гурвіца буде неробочий день. 
У цей час містом пройде Гуморина. Гостями свята стануть 100 тисяч чоловік, які вже розкупили квитки не тільки на поїзди, автобуси та літаки, а й на багато концертів, які заплановано тут. Очікується прибуття великої групи гостей з далекого зарубіжжя — багато фірм передбачили для жителів країн Європи туристичні маршрути на одеську Гуморину.
Традиційний карнавал пройде центральними вулицями міста. У рамках свята в меморіальному парку Літературного музею відбудеться відкриття пам’ятника письменникові Костянтину Паустовському. На головній площі міста — Куликовому полі — пройде гала-концерт, у якому візьмуть участь Потап і Настя Каменських, театр Олени Воробей, артисти «Вечірнього кварталу», народна артистка України Ольга Оганезова. Буде багато різних оригінальних сюрпризів, про які влаштовувачі свята поки що воліють не говорити, щоб здивувати гостей. Увечері над Одесою розквітне святковий феєрверк, що дасть старт «Дискотеки під зірками».
До речі, нинішня Гуморина проходитиме під знаком тверезості — під час свята в місцях масового гуляння одеситів і гостей міста буде заборонено продаж міцних напоїв і пива.