З огляду на це, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся з терміновою телеграмою до Прем’єр-міністра України та голови Державного казначейства з проханням вжити заходів.
Нині непроплаченими залишаються 6,6 мільйона гривень міських коштів, скерованих на санітарне прибирання міста, освітню та медичну галузі, шляхове господарство тощо. Не надійшли кошти з державного бюджету і в сумі 7,1 мільйона, призначені на виплату допомоги з догляду за дитиною віком до трьох років та на одноразову допомогу при народженні дитини.
«Затримка з оплатою коштів за платіжними дорученнями міського бюджету призводить до виникнення заборгованостей у заробітній платі на ключових комунальних підприємствах міста, що забезпечують його життєдіяльність. Просимо Вас втрутитися в ситуацію та дати доручення органам Державного казначейства забезпечити виконання платіжних доручень підрозділів Львівської міської ради, щоб не поставити під загрозу життєдіяльність міста», — йдеться в екстреній телеграмі до Прем’єр-міністра України.
Львів.