Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко зустрівся з міністром туризму Ізраїлю Стасом Місежніковим, який перебуває в Україні з офіційним візитом. Учасники зустрічі обговорили питання розширення сфери контактів українського та ізраїльського народів через подальший розвиток туристичної галузі.
Цьому, на думку міністра туризму Ізраїлю, сприятиме скасування візового режиму між обома країнами. Він також повідомив, що відповідну угоду буде підписано найближчим часом.
Микола Томенко зазначив, що Україна зацікавлена у такому рішенні, оскільки, по-перше, український і єврейський народи зможуть задовольнити свій інтерес в історії, зокрема історії християнства, а по-друге, підтримати наявні традиції, в яких зацікавлена церква. На переконання заступника глави парламенту, скасування візового режиму в геометричній прогресії збільшить кількість відвідувачів як з однієї країни, так і з іншої. Крім того, Микола Томенко вважає, таке рішення змінить якісний склад паломників — «з нижчого до середнього та заможного класу».
Він також сказав, що Україна може запропонувати ізраїльським туристам видатні пам’ятки історії та місця ностальгії для тих, хто свого часу виїхав до Ізраїлю. Заступник Голови Верховної Ради повідомив гостям, що в Україні є всесвітньо відомі туристичні місця, зокрема, біосферний заповідник «Асканія-Нова», який вийшов у півфінал Все-світнього конкурсу «7 нових чудес природи».
Стас Місежніков зазначив, що потрібно дати вихідцям з України можливість безперешкодно відвідувати рідні місця, а також створити сприятливі умови для ведення бізнесу. Він підкреслив необхідність якнайширшого залучення і українських, і ізраїльських бізнесменів до економічних форумів і виставок для подальшого вкладення капіталу в різні проекти на території обох країн. «Україна для нас дуже важливий і цікавий ринок», — зазначив міністр туризму Ізраїлю.
Заступник Голови Верховної Ради вважає, що поширення контактів між обома народами допоможе вирішити багато питань.
Учасники зустрічі також зосередили свою увагу на необхідності проведення відповідної широкої рекламної кампанії в обох країнах. За словами С. Місежнікова, така кампанія вплине на розширення контактів, на кількість транспортних перевезень і, відповідно, на зниження цін на авіаквитки. Він повідомив про наміри ізраїльської сторони створити туристичне представництво в Україні найближчим часом.
Зі свого боку, Микола Томенко висловив готовність допомагати будь-яким ініціативам щодо розвитку туристичного бізнесу в Україні.
* * *
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко зустрічав Національну параолімпійську збірну, яка брала участь у зимових Параолімпійських іграх у Ванкувері.
Він привітав спортсменів з високими показниками і сказав: «Нашим олімпійцям та й загалом усім громадянам країни варто взяти приклад з параолімпійців. Така концентрація волі та віри в перемогу, яку продемонструвала наша параолімпійська команда, була важливим фактором, який разом із системною роботою Національного параолімпійського комітету з підготовки дав можливість українському параолімпійському спорту протягом останніх кількох років бути серед світових лідерів».
Заступник Голови Верховної Ради також наголосив: «Звичайно, ключовою проблемою, над якою повинні працювати і влада, і опозиція, є відновлення спортивної інфраструктури та системи роботи держави і місцевої влади, без яких неможливі високі результати».
Прес-служба Миколи Томенка.