Голова парламентського комітету з питань промислової та регуляторної політики й підприємництва Наталія Королевська виступає проти підвищення пенсійного віку в Україні. На її думку, необхідно проводити пенсійну реформу, а не піднімати пенсійний вік.
Вона зазначила, що за останні десять років кількість пенсіонерів у країні скоротилася на 800 тисяч осіб. І ця тенденція посилюватиметься. «На сході України люди в середньому живуть 58 років, — каже народний депутат. — У моїй рідній Луганській області половина чоловічого населення й більше третини жіночого не доживають до пенсії. Як у таких умовах можна допускати можливість підвищення пенсійного віку?»
Водночас Наталія Королевська вважає, що Україні потрібна пенсійна реформа, «яка дасть змогу створити адекватну й ефективну систему соціального захисту пенсіонерів». У такому разі державі вдасться оптимізувати державні витрати, не підвищуючи пенсійний вік. «Цей шлях складніший, але тільки він є припустимим у нинішніх умовах», — підкреслила депутат.
Луганськ.