Оскільки наступний тиждень у Верховній Раді сесійний, то на нинішню п’ятницю заплановано засідання Ради коаліції, під час якого буде обговорено пропозиції до порядку денного. 
Про це, відкриваючи вчорашнє засідання уряду, повідомив Прем’єр-міністр Микола Азаров. «Наше завдання, щоб всі питання, які ми пропонуємо до порядку денного, були справді першочерговими та вирішували конкретні завдання. Все, що вже є в нашому «законопроектному портфелі» для пожвавлення та поліпшення попиту, оздоровлення економіки, має бути прийняте і негайно запрацювати», — зазначив він та звернув увагу першого віце-прем’єра Андрія Клюєва і міністра юстиції Олександра Лавриновича на те, що Рада коаліції має збиратися постійно.
Також М. Азаров повідомив, що завершується робота над першим варіантом проекту бюджету на 2010 рік. При цьому він зорієнтував урядовців та керівників регіонів на те, що цей кошторис — антикризовий, а тому виходити з пропозиціями про збільшення витрат їм не рекомендується. «Є тільки два напрями бюджету, за якими буде істотне збільшення, — це соціальний розвиток та інвестиційна складова. Такий підхід дасть нам змогу вже поточного року стабілізувати соціально-економічну ситуацію та забезпечити економічне зростання», — наголосив прем’єр. Водночас він відкинув «спекуляції так званої опозиції» стосовно планів уряду про підвищення пенсійного віку та непідвищення соціальних стандартів. «Все це плітки. Навпаки, бюджет враховує підвищені соціальні стандарти, і ми поступово збільшуватимемо ці витрати в бюджеті поточного року, а також в бюджеті наступного року», — зазначив він. У цьому контексті для уряду важливо відновити повноформатну співпрацю з МВФ. Віце-прем’єр Сергій Тігіпко, повідомляючи про перебіг переговорів з цією організацією, зазначив, що виступає за ухвалення нової програми співпраці між Україною і МВФ, оскільки восени завершується співпраця за програмою, укладеною попереднім урядом. «Моя пропозиція — скласти нову програму, оскільки попередня була спрямована на подолання кризи, а зараз починається етап середньострокового зростання», — зазначив він. За словами віце-прем’єра, на нинішньому етапі переговорів сторони насамперед мають намір узгодити позиції з бюджетного дефіциту, оскільки його розмір є основним сигналом для інвесторів. «Якщо дефіцит великий, то це поганий сигнал», — зауважив він. С. Тігіпко уточнив, що уряд розраховує отримати від МВФ кредит у розмірі 6 мільярдів доларів. Що стосується проведення необхідних, але непопулярних реформ, заради чого С. Тігіпко начебто й погодився увійти до складу уряду, то під час учорашнього брифінгу він був змушений визнати, що поки Кабмін до них не готовий. «Порахуємо бюджет, подивимося, на що ми виходимо, переговоримо з міжнародними фінансовими організаціями, а після цього вже будуть відповідні кроки. Про це говоритимемо дещо пізніше. На все дасть відповідь бюджет. Ніхто не стане в ситуації, коли істотно зросли ціни, коли надзвичайно складна ситуація з роботою, коли люди втратили і в реальній заробітній платі, і в реальній пенсії за рахунок зростання цін, йти на те, щоб знову постраждали найбідніші», — пообіцяв він.
Під час учорашнього засідання Кабміну також було затверджено розмір прогнозних макропоказників на 2010 рік. Зокрема, зростання ВВП має становити 3,7 відсотка, а інфляція не має перевищити 13,1 відсотка, мінімальна середня зарплата має зрости на 38 відсотків і сягнути 888 гривень. Водночас С. Тігіпко повідомив, що розрахунки уряду базувалися на середньорічному курсі на рівні 8 гривень за долар при ціні на газ у розмірі 334 долари за тисячу кубометрів.
У своєму виступі М. Азаров повернувся до проведеної минулої суботи наради з керівництвом Києва. Він ще раз нагадав, що Черновецькому та його команді дано короткий термін для наведення порядку та що «час пішов». І найперше, що міська влада має зробити, це «до Дня Перемоги зробити місто чистим, навести лад у дворах, на вулицях, відремонтувати шляхи». Утім, уточнив він, це стосується не тільки Києва, а і всіх населених пунктів. А тим часом Л. Черновецький вже відрапортував про початок виконання доручення уряду — за повідомленням прес-служби КМДА, вже скорочено кількість перших заступників голови адміністрації з чотирьох до одного, а заступників — з чотирнадцяти до семи.
Під час засідання уряду 24 березня 2010 року в Києві.