Євросоюз може запровадити для України безвізовий режим через два-три роки. Про це на прес-конференції заявив народний депутат від «НУ—НС», голова Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Борис Тарасюк за результатами XІV засідання комітету з парламентського співробітництва між Україною і ЄС.
Він розповів, що сторони розглянули питання візової політики і вироблення «дорожньої карти». І тільки виконавши всі її положення, наша країна буде готова до впровадження безвізового режиму. «Отже, все залежатиме від української сторони, наскільки швидко вона впорається з цим «внутрішнім домашнім завданням», — наголосив Борис Тарасюк.
Глава парламентського комітету також переконаний, що має бути більше категорій українських громадян, які отримуватимуть європейські візи за спрощеною процедурою. Зокрема, це стосується представників неурядових організацій та релігійних громад.
Окрім того, Борис Тарасюк розповів, що погодився стати міністром закордонних справ в опозиційному уряді. Щоправда, лише в п’ятницю буде визначено його остаточний склад.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.