Хокей. Бровари (Київська область). На льоду «Термінал Арени», стартував чемпіонат світу серед юніорів (U-18). Дивізіон ІІ. Група В. 22 березня. Австралія — Нідерланди. 1:5 (1:0, 0:1, 0:4). Словенія — Іспанія. 9:2 (2:0, 4:1, 3:1). Бельгія — Україна. 0:8 (0:3, 0:2, 0:3).
Наставник нашої команди, 40-річний Олександр Годинюк, людина в хокеї достатньо відома. Вихованець СДЮШОР «Сокіл». Виступав за дорослий «Сокіл», а потім — у клубах Національної хокеейної ліги: «Торонто», «Калгарі», «Флоріда», «Гартфорд», «Кароліна». В НХЛ провів 216 матчів, закинув 10 шайб і зробив 39 результативних передач.
Раніше у складі молодіжної збірної СРСР Годинюк став чемпіоном світу 1989 року у Анкоріджі (Аляска, США). У тій команді київський оборонець виступав в одній п’ятірці з російськими нападниками Павлом Буре, Сергієм Федоровим і Олександром Могильним, котрі стали зірками світового дорослого хокею. До речі, за ту чемпіонську команду виступав і наш Дмитро Христич, котрий пізніше став чемпіоном світу серед дорослих і його блискуча кар’єра також відбулася в клубах НХЛ («Вашингтон», «Лос-Анджелес», «Бостон», «Торонто»).
Перед початком турніру Олександр Годинюк сказав: «Ми ставимо собі лише одне завдання — виграти цей турнір і повернутися до першого дивізіону».
Сьогодні збірна України проведе другий матч в чемпіонаті. Її суперник — команда Нідерландів.
На знімку: грають збірні України і Бельгії.