Екологи застерігають, що п’ята частина столичних дерев може загинути через солі та шкідливі речовини з невивезеного снігу. Але гендиректор «Київзеленбуду» Олександр Козловський запевнив, що вони від цього не постраждають, оскільки забруднений сніг вивозився, танув і стікав у каналізацію, не потрапляючи на відгороджені бордюрами зелені зони. Реальну шкоду, на його думку, завдає загазованість. Тому деякі білі каштани та інші дерева починають хворіти. «Київзеленбуд» має намір замінити хворі білі каштани на адаптовані до забрудненого довкілля м’ясо-червоні каштани.
Трамвайчиком по Дніпру
Столична влада планує запустити річковий трамвай — від Поштової площі до Березняків та Оболоні, можливо, вже 1 травня. Також розглядаються варіанти розширення маршрутної мережі та збільшення кількості рейсів.
Якими вони були
У Музеї однієї вулиці на Андріївському узвозі, 2-б, до червня працюватиме виставка посмертних масок відомих політиків, вождів, полководців, письменників. До Києва привезли їх 49, у тому числі — Руссо, Ремарка, Леніна, Сталіна, Кромвеля, Олександра ІІІ. На відміну від малюнка або фото, зліпки, виготовлені відразу по смерті, дозволяють зберегти риси обличчя. Кияни зможуть побачити перші копії масок багатьох історичних осіб. Деякі з них — копії робіт відомого скульптора Сергія Меркурова, що за своє життя «посмертно» бачив близько 300 великих людей.
Історичний вагон
25 березня зі станції «Університет» почне курсувати «Історичний вагон» Київського метрополітену. Рух музею на колесах організовано у составі, що прямуватиме Святошинсько-Броварською лінією. Так підприємство відзначатиме 50-річчя від дня введення в експлуатацію першої дільниці підземки. Оформили «Історичний вагон» дизайнери та працівники метрополітену на базі його «батька» — типу «Є» 1969 року випуску. Особливість їх полягає у тому, що для внутрішнього оздоблення використовувалися дерев’яні деталі — рами вікон, а стіни обклеювали цінним видом шпалер — лінкрустом. У вагоні пасажири зможуть ознайомитися з фотокопіями історичних даних і світлин про підземку.
Живуть довше
Тривалість життя киян становить 71,5 року: 66,5 року — чоловіків та 76,3 року — жінок. Показник у країнах ЄС становить 78,5 року. Тож теоретично тривалість життя мешканців Києва на сім років коротша, ніж громадян ЄС, але на три роки довша, ніж у середньому в Україні. Кількість населення столиці на 1 січня 2010 року, за даними офіційної статистики, становила 2 млн. 785 тис. осіб. Проте, за даними поліклінік, медичну допомогу в столиці отримує 5 млн. осіб.
Великодній ярмарок
В Українському домі з 31 березня до 2 квітня проходитиме благодійний Великодній ярмарок. На ньому буде представлена продукція підприємств харчової, переробної промисловості, споживчої кооперації, виробників сувенірів і майстрів народних промислів — писанкарів, гончарів, різьбярів, вишивальниць. Окрасою стане експозиція писанки та художніх творів на Великодню тематику і конкурс «Кращий Великодній кошик». Також традиційно відбудеться благодійний збір харчових продуктів і коштів для дітей-сиріт — мешканців шкіл-інтернатів.