Майже двомісячне затишшя порушено. Ціни на партії палива у цистернах б’ють рекорди другий тиждень поспіль. У середньому бензин уже подорожчав на 4—4,5%. 
Про плани підвищити ціни на бензини та ДП менеджери мереж АЗС говорили з початку місяця. Найчастіше ці думки озвучували роздрібні оператори, на заправках яких вартість палива відповідала середнім значенням ринку або була менше (7.70—7.90 грн. за літр бензину А-95). Однак справжній вибух цін стався у ніч із суботи на неділю.
Ціни зросли практично у всіх областях, щогодини охоплюючи нові регіони й мережі. У результаті поновлення цінників в Україні, відповідно до моніторингу Uресо, 22 березня сформувалися такі середні котирування (грн. за літр): А-76/80 — 7.05; А-92 — 7,56; А-95 — 8.05; ДП — 7.03. За поточної вартості бензину А-95 маржа коливається у межах 0.70—1.25 грн. на літрі. У Мінпаливенерго та в АМКУ ініційований збір інформації про те, що відбувається, оскільки економісти не бачать серйозних підстав для такого подорожчання. Уряд може втрутитися та запровадити ціновий коридор на вартість палива, але фахівці стверджують, що проблему це не розв’яже.