Донецька область вчасно впорається з підготовкою до Євро-2012. Упевненість у цьому на прес-конференції висловив голова обласної держадміністрації Анатолій Близнюк.
«Новий віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков, який курирує підготовку до Євро-2012, вибудував систему, яка протягом тижня буде доведена до рівня годинникового механізму та запущена в роботу, — сказав керівник області. — У нас є сітьовий графік, ми перебуваємо у важкій зоні, але не в критичній. І за умов забезпечення фінансування завершимо будівництво злітно-посадкової смуги, центру управління польотами, перонів, терміналу, привокзальної площі та об’їзних доріг навколо Донецька у зазначений термін».
А от прогнози щодо будівництва донецького метро — нерадісні. Голова обласної державної адміністрації вважає, що такий транспорт буде нерентабельним, а місто самостійно не зможе виділяти дотації. «На сьогодні необхідно шість мільярдів на будівництво метро, потім їх знадобиться більше. Якщо держава візьме метро в Донецьку як соціальний проект і готова до 4—6 гривень собівартості проїзду одного пасажира в метро закладати в бюджеті компенсацію та низьку вартість проїзду — не питання. А якщо Донецьк повинен збудувати, а потім не платити зарплату лікарям, не споруджувати дороги, — то цього робити в жодному разі не можна», — застеріг А. Близнюк. На його думку, доцільніше було б передбачити кошти на побудову транспорт-них розв’язок, які розвантажили б центр міста.
Також, за словами керівника області, у відповідності із указом Президента України Віктора Януковича в облдержадміністрації проведуть скорочення штатів — усього звільнять близько 200 осіб. Разом з тим А. Близнюк назвав і інші джерела економії. Наприклад, приїзд керівників 45 міст та районів на нараду до обласного центру на авто з водіями «виливається» в 100 тисяч гривень. Натомість, відеоконференція в режимі он-лайн коштує лише 80 гривень. А от зниження зарплати фахівцям облдержадміністрації голова не вітає: в такому разі цінні кадри втрачають інтерес до роботи.
Донецька область.