У понеділок відбулося перше засідання утвореного Президентом Віктором Януковичем Комітету з економічних реформ. Звертаючись до членів комітету, глава держави одразу зорієнтував їх на негайне проведення реальних економічних реформ. «Я впевнений, що ми вийдемо з кризи сильнішими і зробимо якісний ривок на шляху до нашої стратегічної мети — через 10 років увійти до двадцятки найрозвиненіших країн світу», — наголосив Президент.
Серед найважливіших стратегічних пріоритетів В. Янукович назвав підвищення стандартів якості життя громадян, розбудову динамічної модерної економіки, забезпечення ефективної та справедливої політики стабільної державної влади. «Ми сформуємо нову модель для динамічного розвитку насамперед через реформу державних фінансів, прийняття Податкового кодексу, формування стабільності на грошово-кредитному та валютному ринках, адміністративне навантаження на бізнес буде зменшено, а розвиток фінансового сектору відновить довіру до банків і забезпечить реальний сектор доступними кредитами та іншими ресурсами», — пообіцяв В. Янукович. А щоб ці обіцянки було реалізовано, глава держави повідомив, що «чекає від керівників робочої групи сміливих і водночас обгрунтованих пропозицій, які забезпечать швидкі зміни на краще». Стосовно термінів, відведених Президентом для напрацювання проекту програми економічних реформ, то він має бути готовий не пізніше як через 60 днів. Виходячи з цього, глава держави розподілив між чиновниками відповідальність за напрями реформування: групу технологічної модернізації економіки та розвитку інфраструктури очолив віце-прем’єр Борис Колесніков, віце-прем’єр Володимир Семиноженко відповідатиме за реформування соціальної сфери та підвищення якості життя, віце-прем’єр Віктор Тихонов — за регіональний економічний розвиток, на віце-прем’єра Сергія Тігіпка покладено обов’язки із забезпечення сталого економічного розвитку, сприятливого бізнес-клімату та інвестицій, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко опікуватиметься питаннями міжнародної інтеграції та співпраці, міністр юстиції Олександр Лавринович відповідатиме за законодавче та інституційне забезпечення реформ і, нарешті, заступник глави адміністрації Президента Ганна Герман очолила групу з реформування гуманітарної і культурної сфер.
Під час зустрічі з міністром закордонних справ К. Грищенком В. Янукович обговорив хід підготовки до майбутнього візиту Президента Росії Дмитра Медведєва в Україну. На думку глави держави, до питань, які потребують двостороннього врегулювання, належать підготовка нової угоди про ціну на газ, питання демаркації кордону між двома державами, співпраця у галузі літакобудування, атомній енергетиці, залучення російських інвестицій, торговельно-економічна співпраця.