Над Київським міським головою Леонідом Черновецьким згущуються хмари. Мало того, що уряд дав столичній владі три місяці для виправлення ситуації (про що «Голос України» писав у вчорашньому номері), та ще й опоненти дедалі частіше почали критикувати міського голову і «його молоду команду». 
Будуть чи не будуть? Народний депутат від Партії регіонів Василь Горбаль вважає, що вибори київського міського голови рано чи пізно відбудуться. «Влада, як така, у столиці фактично відсутня», — зазначив він в інтерв’ю «Голосу України». Щоправда, спочатку, переконаний він, треба вирішити, на якій основі відбуватимуться вибори до місцевих рад.
А ось бютівці впевнені: нова влада не зацікавлена у звільненні Леоніда Черновецького, оскільки у Партії регіонів немає перспективи виграти київські вибори. На останній прес-конференції народний депутат від БЮТ Володимир Бондаренко повідомив, що система управління Києвом базується на родинних зв’язках Леоніда Черновецького і на близьких стосунках з регіоналами. «Наразі запланована «спецоперація» із заміною його заступників на представників Партії регіонів», — заявив народний депутат.
Думка експертів. Керівник центру політичного аналізу «Пента» Володимир Фесенко стверджує, що виборів може і не бути. Однак їхня вірогідність дуже висока. «Не виключено, що регіонали домовляться з Сергієм Тігіпком, оскільки не мають прохідної кандидатури. А бютівці можуть підтримати узгоджену прохідну кандидатуру, наприклад, Віталія Кличка, і не висуватимуть свого представника», — зазначив він в інтерв’ю «Голосу України». Крім того, політолог переконаний, що для підвищення легітимності міських голів треба внести зміни до чинного законодавства про місцеві вибори, зокрема, передбачити два тури голосування.
Нині, зазначив президент Аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов, Президент, уряд і Партія регіонів намагатимуться «просунути своїх» до складу КМДА. «Але якщо в них не складуться відносини, то тоді можливі дострокові вибори», — прогнозує політолог. А на нинішньому етапі, за його словами, треба розділити посади київського міського голови і глави КМДА та дуже чітко розмежувати їхні повноваження. Щоб уникнути серйозних конфліктів.
Ймовірні кандидати. Серед ймовірних претендентів на крісло київського голови з’явиться багато старих облич. Свій рейтинг, крім уже названих можливих кандидатів, можуть перевірити Микола Томенко, Петро Симоненко, Василь Горбаль, Микола Катеринчук, Арсеній Яценюк, Йосип Вінський, Віктор Пилипишин і навіть Юлія Тимошенко. Втім, леді Ю, повідомив народний депутат від БЮТ Володимир Бондаренко, не збирається балотуватися на посаду столичного міського голови. «Спочатку потрібно з’ясувати, чи взагалі відбудуться перегони. Якщо так, то БЮТ братиме участь у виборах до Київради», — зазначив парламентарій.