У столиці стартувала весна. Однак після того, як зійшов сніг, рідний мегаполіс перетворився на індивіда без певного місця проживання: занедбаного, брудного й кинутого напризволяще.
У парку імені Миколи Островського, що в Солом’янському районі столиці, на дитячому майданчику хлюпалися дітлахи. Ігри з холодною водою на свіжому повітрі забезпечила їм турботлива київська влада, яка вчасно не прибрала сніг. Раз по раз чергове заплакане маля, котре сіло в калюжу, вели додому розстроєні батьки. З-під поталого снігу в парку всюди виднілися порожні пляшки, торішнє сміття й собачі фекалії. 
Намагаючись прогулюватися по бічних алеях парку, мами з колясками запекло штурмували кучугури, які ще не розтанули. Ралі з такими перешкодами не для всіх закінчувалося вдало. Деяким була потрібна допомога рятувальників. Їх залучали одразу з числа відпочивальників.
Ми вирішили зробити вояж до сусіднього Першотравневого парку. На жаль, проїхати і пройти його алеями було неможливо. Очевидно, сюди давно не ступала нога й лопата комунальних служб, а сонечко не встигло за них попрацювати. В іншому сквері неподалік під лавкою біля дитячого майданчика вже кілька діб лежить збитий машиною собака.
А на сусідній з парком вулиці Ніщинського ми виявили іржавий і розбитий «пролісок». Зазвичай так ласкаво автолюбителі називають транспортні засоби тих колег, які на зиму ставлять свої машини у гараж, а навесні сідають за кермо. Наша знахідка, звичайно, не занесена в Червону книгу. А от у зведення ДТП, мабуть, потрапила. Ця розбита іномарка не підлягає ремонту й, можливо, провела під снігом тривалий час, доки її схованка не розтанула. Поруч, на вулиці Курській, на узбіччі вузької дороги припаркована ще одна жертва аварії. У годину пік вона затрудняє рух цією вулицею й без заторів не обійтися. Але доблесні столичні евакуатори чомусь не квапляться за цими авто...
Хто і коли наведе лад у столиці? Може, у цьому місцевій владі допоможе уряд. На нещодавній зустрічі в Київській міській держадміністрації Прем’єр-міністр України Микола Азаров дав київському міському голові Леоніду Черновецькому і його команді термін у три місяці для наведення порядку в Києві. Якщо дива не станеться, керівництво країни «піде на найрадикальніші заходи» відносно столичного керівництва.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.