Про це йшлося під час перебування Першого заступника Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з робочим візитом у Канаді, повідомляє прес-служба Верховної Ради України.
21—22 лютого в Торонто Андрій Парубій провів низку зустрічей із лідерами Конгресу українців Канади, який представляє інтереси майже 1,3 млн. осіб. А також з міністром із питань громадянства та імміграції Канади, депутатом К. Александером, активістами та волонтерами, які свого часу підтримували протестувальників на Майдані, а нині разом із волонтерськими організаціями в Україні продовжують підтримувати бійців АТО.
23 лютого А. Парубій мав зустрічі в Оттаві зі спікером Палати громад Канади Е. Шіром, міністром закордонних справ Р. Ніколсоном, парламентським секретарем міністра оборони, депутатом Дж. Безаном, головою комітету у закордонних справах Палати громад Д. Елісоном, керівником групи дружби у Парламенті Канади «Україна—Канада» Т. Опіцом.
Під час зустрічей обговорювалася ситуація, що склалася в Україні після укладення Мінських угод про припинення вогню, триваючі порушення підписаних документів російськими бойовиками, а також загрози світовій системі міжнародної безпеки, які створює агресивна зовнішня політика Російської Федерації. Українська сторона висловила глибоку вдячність Уряду Канади за постійну і наполегливу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, її прагнення жити в мирі та безпеці, а також зусиль, спрямованих на проведення глибоких економічних та демократичних реформ заради її європейського майбутнього. Канадська сторона, в свою чергу, підтвердила готовність і надалі всебічно підтримувати Україну, сприяти проведенню всебічних реформ, у т. ч. і Збройних Сил, зміцнювати її обороноздатність, а також посилювати тиск на Російську Федерацію з метою збільшення ціни, яку вона платитиме за порушення загальновизнаних норм і принципів міжнародного права.
На завершення свого перебування А. Парубій разом із членами української громади вшанував пам’ять героїв Небесної Сотні на Парламентському пагорбі в Оттаві.