У запропонованих урядом змінах до держбюджету-2015 (законопроект 2147) закладено більш реальні макропоказники, однак, якщо Кабмін не запровадить екстрених заходів для стабілізації курсу гривні, їх доведеться переглядати. Так вважають народні депутати та експерти.

Член Комітету Верховної Ради з питань бюджету Ярослав Маркевич (фракція «Самопоміч») на вчорашній прес-конференції висловив думку, що ситуація на валютному ринку — це результат паніки, а не економічних показників. На його погляд, щоб вирішити, чи потрібно переглядати показники цьогорічного держбюджету, треба дивитися не на коротко-строковий сплеск валютного курсу, а на ситуацію принаймні впродовж місяця після отримання позики від МВФ. «Якщо курс долара збережеться високий, то треба буде переглядати показники бюджету», — вважає Я. Маркевич. Однак водночас він зазначив, що допомога МВФ очікується, що цьогоріч до України надійде транш у розмірі 10 мільярдів доларів — фактично покриває витрати з обслуговування зовнішніх боргів, а відтак частково знижує ризики невиконання держбюджету. На запитання журналістів, чи планують депутати ініціювати проведення індексації пенсій і зарплат з урахуванням того, що за нинішнім курсом долара вони вже навіть не відповідають мінімальному порогу бідності, визнаному міжнародними організаціями — 5 доларів на день, парламентарій висловив думку, що проіндексувати зарплати і пенсії потрібно, але не всі автоматично, а лише мінімальні, а також запровадити адресні допомоги та субсидії соціально незахищеним, змінити та спростити механізм отримання субсидії. Так само, на думку Я. Маркевича, компенсації за зростання тарифів на енергоносії також мають зачепити не всіх, а лише найбідніші верстви. Депутат звернув увагу на те, що різниця між мінімальними пенсіями та спеціальними нині сягає 20 разів і більше, а «величезні палаци» заможних людей опалюються газом за низьким тарифом. Також парламентарій переконаний, що індексація зарплат і пенсій має відбутися не з 1 грудня, як закладено в законі про держбюджет, а раніше, після надходження допомоги від МВФ.
Фракція «Самопоміч» також виступає за те, щоб уряд розробив чіткий механізм тарифів на енергоносії та житлово-комунальні послуги. Створити єдиний реєстр усіх постраждалих в АТО, спрямувати додаткові асигнування на фінансування здобуття технічних, інженерних спеціальностей по вузах, що потребує економіка воєнного часу.
Експерти Реанімаційного пакета реформ висловили свої зауваження щодо змін до держбюджету-2015.
Експерт Ілля Несходовський констатував, що уряд, незважаючи на критику експертів, вирішив не переглядати розмір видатків держбюджету та їхню структуру. 
За висновком експертів Реанімаційного пакета реформ, основними ризиками на 2015 рік щодо виконання держбюджету є:
* глибше падіння економіки України порівняно з тим, що прогнозується;
* податкові надходження суттєво завищені;
* ризикованою є сума у 17 мільярдів гривень отримання надходжень від приватизації державного майна;
* субсидіювання окупації — виділення 10,7 мільярда гривень на постачання газу до окупованих територій;
* високий рівень інфляційного і девальваційного тиску;
* ризик дефолту країни внаслідок неможливості виконання зовнішніх зобов’язань;
* високий рівень загрози зростання військової агресії на сході України.