24 лютого в зоні АТО пропав 27-річний народний депутат від партії «Народний фронт» одесит Євген Дейдей. Він перестав виходити на в’язок, і буквально в цей само час пошукова група батальйону «Київ-1», координатором якого був Євген, виявила в районі Мар’їнки його розстріляний автомобіль. Інформація про це з’явилася на сторінці одеського народного обранця в Facebook.
«В автомобілі, за попередньою інформацією, перебував Євген і двоє бійців батальйону «Київ-1», — ідеться в повідомленні.
Учора народний депутат України Євген Дейдей вийшов на зв’язок у районі Курахового Донецької області. Він розповів про причини свого зникнення із зони телефонного зв’язку. За його словами, він перебував в автомобілі разом із командиром батальйону і його заступником. Пересуваючись за маршрутом Мар’їнка—Красногорівка, автомобіль був змушений зупинитися для заміни колеса. У цей момент машину було обстріляно невідомими зі стрілецької зброї й, імовірно, із гранатомета РПГ-7.
— Після атаки ми почали відходити, відстрілюватися. Блукали полями цілу ніч. На ранок вийшли на трасу, зупинили машину, і вона нас відвезла до курахівського райвідділу», — розповів депутат.
— Слава Богу, ми змогли вибратися, народилися знову, якщо чесно. У мене з’явився новий день народження, — додав Євген Дейдей.

Одеса.