За прогнозами Міністерства агрополітики, попри складні погодні умови, врожай зернових нинішнього року буде не меншим за минулорічний. 
Про це повідомив заступник міністра агрополітики Сергій Мельник під час щорічного форуму інституту Адама Сміта «Агробізнес України». За його словами, через затяжну весну ми вдвічі відстаємо порівняно з минулим роком і у сівбі ярих, і у підживленні озимини. Але восени зернові закладено на майже 200 тисяч гектарів більше, ніж було під урожай-2009. Маємо 100-відсоткове забезпечення насінням. Це дасть можливість у разі виникнення якихось екстремальних умов збалансувати посів. Отож отримати восени зерна в межах 48 мільйонів тонн (торік було 46 мільйонів). «Хоча це цифра така, прогнозна, яку ми хочемо досягнути, у багатьох випадках залежатиме від чинника погоди, і подальших технологічних моментів», — наголосив заступник міністра.
Сергій Мельник прокоментував ситуацію з формуванням аграрної частини держбюджету на нинішній рік:
— Необхідно чітко визначити кілька головних напрямків, на які треба спрямувати фінансові ресурси, щоб витягнути на новий рівень економіку аграрного сектору... Це — тваринництво, а у рослинництві — бурякоцукрова галузь. Маємо максимально підтримати молочне скотарство і відтворення репродуктивного стада. Прикро, що Україна вдається до імпорту і молочних, і м’ясних продуктів. Розвиток бурякоцукрової галузі — та сама картина. Торік отримали низький врожай буряків і сьогодні, не спрямувавши відповідні й політичні рішення, й фінансові на бурякоцукрову галузь, можемо знову скотитися до імпорту цукру.
Записала Галина КВІТКА.