Бокс. Дюссельдорф (Німеччина). Чемпіон світу за версіями ІBF, ІBO, WBO Володимир Кличко (54-3-0, 48 КО) відстояв титул у захопливому поєдинку на рингу, встановленому на полі заповненої вщерть футбольної «Еспріт-Арени» (вміщує 55 тисяч глядачів, за боєм спостерігали 51 500), з американцем Едді Чемберсом (35-2-0, 18 КО). Українець нокаутував суперника лівим боковим ударом у 12-му раунді за 12 секунд до завершення бою. Після падіння на ринг американець не міг прийти до тями понад хвилину.
Протягом усього бою Кличко перемагав суперника за очками. У другому раунді Чемберс пропустив важку двійку прямих ударів і ледь не опинився у нокдауні. Після дев’ятого раунду у Чемберса розірвалася права рукавиця, команда суперника Кличка була змушена її замінити. Чемберс, який до кінця раунду мав утомлений вигляд, отримав незапланований, але такий потрібний для нього час на відпочинок. Та й це не допомогло Чемберсу в завершальних, «чемпіонських» раундах. Кличко, не збавляючи темпу, провів серію результативних атак і, зрештою, нокаутував «швидкого Едді» — претендента зі США.
— Радий, що сьогодні зібрався повний стадіон, — сказав після бою Володимир. — Мій суперник дуже швидкий і обережний, і з ним було доволі нелегко. Хотілося зробити все правильно й не пропустити від Чемберса удар, тому я намагався діяти якомога акуратніше.
Після шостого раунду американець перестав боксувати, роблячи ставку на захист. Повторюся, було нелегко, і я радий, що вдалося виграти нокаутом. До речі, я ще ніколи не бився з таким легким суперником, але він був супершвидкий, що створювало певні труднощі. Думаю, моїм наступним суперником стане Алєксандр Повєткін. Сподіваюся, він погодиться на нашу пропозицію, але мені здається, команда Повєткіна не дуже хоче цього бою...
На знімку: першим переможця привітав старший брат Віталій.
Фото з сайту Boxnews. com. ua.