Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 21-й тур.
«Арсенал» — «Закарпаття». 0:0. 1 500 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса).
«Ворскла» — «Таврія». 0:1. 1 500 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Гол: Фещук, 67.
«Металург» Д — «Динамо». 1:1. 4 200 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Мхітарян, 81 — Мілевський, 12.
«Оболонь» — «Карпати». 1:3. 4 500 глядачів. Рефері — Зубарев (Слов’янськ). Голи: Яворський, 23 — Зеньов, 11, Ощипко, 71 (п), Кожанов, 78.
«Іллічівець» — «Кривбас». 0:3. 5 500 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Варнаков, 36, 45, Льопа, 75.
«Дніпро» — «Чорноморець». 3:1. 12 770 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Русол, 3, Назаренко, 64, Селезньов, 75 — Назаренко, 74 (автогол).
«Зоря» — «Шахтар». 0:2. 22 189 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Вілліан, 25, Срна, 57.
«Металіст» — «Металург» Зп. 4:0. 23 685 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Валяєв, 23, Девич, 59, Едмар, 60, Олійник, 79.
Не знаю, як у кого, а в мене склалося враження, що динамівці наче «сплавляють» свого тренера. Схоже, що Валерій Газзаєв і сам не може розібратися до кінця, чому його команда, маючи в кожному матчі купу моментів, марнує їх один за одним. То Мілевський і Маграо в поєдинку з «Ворсклою» не влучили з кількох метрів у порожні ворота, то Ярмоленко оце тепер у Донецьку повторює «подвиги» свого капітана і бразильського колеги.
Валерій Георгієвич шкодує, що не зміг зіграти Шевченко, котрий застудився і в Донецьк не приїхав. Тренер переконаний, що Андрій неодмінно забив би пару м’ячів. Справді, могло і таке статися. Адже йдеться про справжньонго професіонала, котрий виріс у цьому клубі. Подібну характеристику можна дати ще й Шовковському. Цей дует, справді, відповідає найвищим вимогам. На жаль, список на цьому завершується.
Тому виникає запитання: може, варто припинити панькатися з гравцями, жаліти їх, постійно кажучи про те, як їм важко? Скажіть, а кому сьогодні легко? Либонь, наспів час керівникам клубу застосовувати жорсткіші заходи й карати штрафами прояви байдужості, недбалості тощо.
А тим часом, динамівська голева «посуха» (останнім часом кияни більше одного м’яча не забивають) дозволила «Шахтареві» випередити конкурента і стати одноосібним лідером. Хоч кияни провели на один поєдинок менше від суперника, але ще мають зустрітися з «гірниками». Варто не забувати, що той поєдинок відбудеться 5 травня, в передостанньому турі в Донецьку.
В. Б.
На знімку: ще недавні одноклубники — Володимир Єзерський (ліворуч) і Руслан Фомін — тепер по різні боки «барикади».
Фото ФК «Шахтар».