Громадська організація «Асоціація захисту безпритульних тварин «Ноїв ковчег», що діє в Тернополі, організувала в одному з барів торгово-розважального центру «Подоляни» благодійний концерт за участю гуртів «Лос Колорадос», «Ганс Блюз Бенд», «Ті, що падають угору» та співачки Надії Гураль. Мета — допомогти безпритульним тваринам. А на аукціоні добре йшли м’які іграшки, листівки з автографами артистів, фірмові футболки учасників музичних гуртів і навіть барабанні палички. Усі виручені на концерті й аукціоні кошти, а це 7 тисяч гривень, підуть на стерилізацію безпритульних тварин, їх утримання і екстерну допомогу.
На думку голови громадської організації Олега Грома, міська влада з цими проблемами не справляється, тому їй вирішили допомогти. У місті справді розвелися великі зграї бродячих псів. Хоч у приміському селі Дичкові обладнано для них притулок, але він не діє через брак коштів. Благодійний концерт — не єдина акція «Ноєвого ковчега». Тут, окрім коштів, організовують збір будівельних матеріалів та їх відходів для облаштування вольєрів, їжі, ветеринарних препаратів, просять взяти на виховання безпритульних щенят тощо. А ще асоціація планує розробити свій сайт, щоб привернути більшу увагу до проблеми, яка, без сумніву, хвилює всіх мешканців Тернополя.
Ще один сільський голова погорів через гроші
Десять тисяч гривень вимагав від підприємця один із сільських голів Теребовлянського району за дозвіл розмістити у селі металеві конструкції для виробництва деревного вугілля. Передача обумовленої суми відбулася біля одного з барів у райцентрі Теребовля, після чого хабарника затримали правоохоронці. Прокурор Тернопільської області Іван Мельничук порушив проти сільського голови кримінальну справу за ч. 2 статті 368 Кримінального кодексу України.