Народний депутат ІV і V скликань, професор, доктор економічних наук Григорій Калетнік обраний ректором Вінницького національного аграрного університету.
Шляхом таємного голосування його кандидатуру підтримали 210 із 216 делегатів конференції трудового колективу. З липня 2009-го Г. Калетнік виконував обов’язки керівника колективу. Одне із завдань, яке йому вже вдалося вирішити, — університет отримав статус національного. У програмі розвитку навчального закладу на період до 2017 року передбачено перетворити заклад на центр аграрної науки і освіти, що розвивається за принципами міжнародного дослідницького закладу. Статус дослідницького дасть можливість випускникам отримувати дипломи європейського зразка, які визнаватимуть у зарубіжних країнах.
У планах також відкриття нових спеціальностей, створення навчальних і науково-дослідних інститутів, один з яких буде спеціалізованим у питаннях розвитку біотехнологій. Сам цей напрям — дослідження і впровадження у виробництво новітніх біотехнологій, зокрема, альтернативних видів палива — стане головним у науковій діяльності вузу. Г. Калетнік над цією проблемою працює уже майже 15 років.
Проблему житла новий ректор планує вирішувати так, як це роблять в університетах США, з якими підтримує зв’язки Вінницький агарний. Там на території університету споруджують гуртожитки підвищеного комфорту не тільки для студентів, а й для викладачів.
Вінниччина.