Сьогодні парламент, у тому числі й опозиція, налаштований на те, щоб підтримувати й проводити економічні реформи. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики Наталя Королевська перед врученням статуетки в номінації «Підприємець року» у загальнонаціональній програмі «Людина року-2009».
Чи не найголовніше завдання, за її словами, — це модернізація економіки, починаючи від створення сприятливого інвестиційного клімату й умов для технологічних перетворень. «Багато які з аналогічних нам країн змогли провести технологічні революції. На жаль, ми за 18 років не спромоглися цього зробити. Зараз є всі можливості ефективно реалізувати потрібні для країни проекти, час ще не втрачено. Але його обмаль», — зазначила вона.
Глава профільного комітету вважає, що 2010 рік має стати «роком дій». І тільки в цьому разі країна матиме серйозні економічні перспективи. Бютівці, за її словами, уже підготували всі пакети реформ і віддали на розгляд у профільні комітети. «Ми наполягатимемо на тому, щоб розглядати ці документи», — наголосила Н. Королевська й додала, що минулий рік для економіки й бізнес-клімату був чи не найскладнішим в історії України. «Гадаю, що підприємці, котрі досягли успіху цього року, відважні люди. Адже вони не тільки знайшли сили для боротьби з кризою, а й змогли здолати кризу», — зазначила голова профільного комітету.
Сьогодні, за її словами, є всі підстави говорити, що криза вже позаду, а в бізнесменів є можливість, бажання й амбіції йти вперед.
Вл. інф.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.