До роботи приступив новий голова Рівненської ОДА Василь Берташ . На цю посаду його своїм Указом №386/2010 від 18.03.2010 р. призначив Президент України Віктор Янукович. Минулої п’ятниці нового керівника області представив віце-прем’єр України Сергій Тігіпко.
Хоча, зрештою, Василя Берташа і без того добре знають в області — він усе своє життя пов’язав із цим краєм. Народився і зростав у багатодітній сім’ї в маленькому селі Лісове Рокитнівського району, навчався на інженера-будівельника у Рівному в тодішньому Українському інституті інженерів водного господарства, багато років працював у будівельній галузі. У 2002—2005 роках був першим заступником голови Рівненської ОДА — за цей час разом з тодішніми колегами втілив у життя чимало хороших проектів, пов’язаних із відродженням НУ «Острозька академія», побудувавши тут котеджне містечко для викладачів вузу, а також таке ж комфортабельне містечко у Рівненському госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни. Активно втілювався у ті роки і проект щодо благоустрою та відродження малих міст, у результаті чого чимало районних центрів набули охайнішого вигляду.
Не поривав зв’язків з Рівненщиною, захищав інтереси земляків Василь Берташ і тоді, коли був народним депутатом України п’ятого скликання за списком Партії регіонів. До речі, саме він стояв біля витоків структурної розбудови цієї політичної сили в області, а з 2001 року очолює Рівненську обласну організацію ПР.
В. Берташ — заслужений будівельник України, доктор філософії у галузі державного управління, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, Почесною грамотою Кабінету Міністрів. Цікаво, що він — єдиний в області нагороджений міжнародним орденом «Дитячої усмішки», претендентів на який визначають діти.
Василь Берташ любить цей Поліський край, знає його проблеми, як і проблеми мешканців. На нього, який має у регіоні імідж людини небагатослівної, але людини діла, й розраховують жителі Рівненщини. Сподіваються, що з приходом В. Берташа на цю відповідальну посаду в області розпочнуться зміни на краще: і в економіці, і в соціальній сфері.
Зрештою, у своєму першому виступі перед активом області вже у статусі голови РОДА Василь Берташ серед першочергових своїх завдань назвав подолання кризи; формування обласного бюджету; захист власності, що унеможливить рейдерські захоплення підприємств, фірм тощо, а також поверне довіру інвесторів, які охочіше вкладатимуть свій капітал в економіку краю; розглянути проблеми підприємств, аби допомогти їм налагодити стабільну роботу, від чого підуть надходження до бюджету, а відтак, можна буде вирішити чимало соціально-економічних проблем області. Новий керівник вважає за доцільне терміново створити раду розвитку регіону з числа науковців, бізнесменів, успішних господарників, одне слово, професіоналів, які запропонували б до втілення цікаві ідеї, законодавчі ініціативи, актуальні для регіону. Серед довгострокових завдань, на думку керівника, — розроблення та прийняття плану соціально-економічного розвитку регіону на наступні десять років за участю фахівців, депутатського корпусу. — Та найголовніше завдання — повернути довіру людей до влади. Це стане можливим, коли буде подолана корупція у правоохоронних органах, судах, медицині, освіті, — підсумував голова Рівненської ОДА Василь Берташ.
Рівне.