Глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін представив нового керівника Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледиду.
Представник центру подякував Олегові Гаваші за роботу на посаді голови ОДА. Після цього відразу окреслив коло завдань, які поставив перед новим керівником області Президент Віктор Янукович:
— Це подолання системної кризи, яка відчувається в кожному регіоні, в кишенях кожного громадянина, — наголосив він. — Відновлення керованості, спільна робота з урядом над бюджетом. Кожен регіон має долучитися до цієї роботи, щоб нормально функціонувала фінансова система. Маємо передбачити видатки, що будуть пріоритетними цього року, аби нормально діяла система життєдіяльності області, — сказав очільник адміністрації Президента.
Окрім того, глава держави чекає від нових керівників областей вжиття заходів для попередження можливої повені, що актуально для Закарпаття. А також — активізації боротьби з корупцією.
— Усі знають причини цієї «хвороби», знають, що робити, але ніхто, на жаль, нічого не робить, — зазначив Сергій Льовочкін. — Президент чекає від вас конкретних дій, щоб подолати це ганебне явище.
Голова облдержадміністрації Олександр Ледида наголосив, що добре знає проблеми й можливості краю, людей, які живуть на Закарпатті — мудрих, виважених і працьовитих. Тож нова команда готова взятися за вирішення конкретних і невідкладних завдань. Серед пріоритетів — робота над поверненням до вільних економічних зон. А це інвестиції, нові робочі місця, надходження до бюджету. Тим паче що Президент дав доручення розпочати підготовку відповідного законопроекту.
Ужгород.