Глава держави повернув для повторного розгляду в парламенті закон про здійснення державних закупівель. В обгрунтуванні свого рішення Президент зазначає: «Пропоновані законом, про який деться, підходи та концепція врегулювання зазначених питань не забезпечать досягнення задекларованої мети, не впорядкують відповідних процедур і не зроблять їх прозорішими. 
Натомість вони можуть призвести до спотворення конкуренції, застосування корупційних схем під час здійснення відповідних процедур, подальшого штучного ускладнення відносин у цій сфері, додаткових витрат бюджетних коштів. Окремі положення закону викликають зауваження та застереження через невідповідність їх Конституції України, недосконалість з точки зору економічної доцільності, неузгодженість з іншими законодавчими актами». Загалом зауваження Президента розмістилися на 23 сторінках друкованого тексту.
Варто нагадати громадськості, що першим і єдиним (!) серед народних депутатів України, хто закликав не голосувати за «тендерний» закон у парламенті 11 лютого, був Олег Ляшко. Цитуємо за стенограмою: «Коли ви говорите про відсутність закону —  це велика проблема. Але потрібен не той закон, який знову призведе до корупції у тендерних процедурах... Громадяни країни повинні знати, що знову прийдемо до того, що дитячі садки, будинки інвалідів, інтернати платитимуть гроші за повітря, оплачуватимуть невідомо які послуги. Треба цей закон повернути на доопрацювання і викинути звідти всі корупційні схеми».
На жаль, більшість колег по парламенту не дослухалися до аргументів Олега Ляшка. Дивним чином на ситуацію відреагували й деякі «незаангажовані» інтернет-видання. Одне з них навіть звинуватило Олега Ляшка в тому, що прийняття «тендерного» закону нібито перекриває йому можливості для отримання «відкатів». Як бачимо, доморощені знавці «справжнього» стану справ за тридцять срібняків здатні все поставити з ніг на голову.
Та, крім Олега Ляшка, у цій ситуації дуже швидко розібралися Світовий банк і Єврокомісія. Ці поважні установи пропонували Президенту України ветувати закон про держзакупівлі, оскільки він «значно поступається добросовісній міжнародній практиці в цій галузі». Тобто міжнародні фахівці дуже делікатно, але твердо вказали на корупційну сутність нового «тендерного» закону.
Віктор Янукович дослухався. Тепер слово за Верховною Радою.