Складно назвати, чого не має Львів для відпочинку та культурного дозвілля своїх городян. Та річки точно вже давно не має. (Полтва, на якій засновано Львів, протікає під землею, в колекторному рукаві). Тому проектом детального планування одного з районів міста, Сихова, передбачено відновлення русла іншої річки, під назвою Зубра. 
Як повідомив начальник управління архітектури Львівської міської ради Юрій Криворучко, мешканці тішитимуться річкою не пізніше, як у 2015 році. В мікрорайоні Сихів, збудованому у вкрай стислі строки ще за часів Радянського Союзу, мешкає нині 120 тисяч людей. І всі вони позбавлені можливості відпочивати в зоні зелених насаджень в умовах екологічної чистоти та відповідного цивілізаційного рівня. Задум відновити русло річки Зубра, розчистивши її, і стане початком створення великої рекреаційної зони, користуватися якою зможуть не лише мешканці Сихова, а й усі городяни. Також планом розвитку району передбачено створити парк імені Івана Павла ІІ, до засадження якого львів’яни вже приступили. До паркової зони буде цілком логічно включена і територія лісонасаджень — невеличкий Сихівський ліс, куди зараз безвідповідальні мешканці просто скидають сміття.
Що показово, усі ці плани реалізовуватимуться з урахуванням думки жителів мікрорайону. Невдовзі, а саме 19 березня, проект буде винесено на громадські слухання.