Депутати Вінницької облради звернулися до Президента України з проханням залишити на посаді нинішнього голову облдержадміністрації Олександра Домбровського.
«Мені відомо, що в адміністрації Президента листа отримали і його вивчають», — заявив на прес-конференції керівник Вінниччини Олександр Домбровський і запевнив, що його команда, як і раніше, ефективно працюватиме до приходу нового керівника.
«Не хотілося, щоб призначення було за політичними принципами. Потрібен професіонал, який знає економіку області, її тонкощі. Єдине, чого б не хотілося, щоб прийшов «чужинець», який би ламав усіх через коліно, запровадив систему «відкатів» чи поставив деякі галузі «під контроль» — певні тенденції у цьому плані вже намічаються», — наголосив О. Домбровський.
Серед можливих претендентів на зміну нинішньому керівнику регіону називають кандидатури керівника обласної організації «Єдиного центру», колишнього заступника голови адміністрації і голови облради Сергія Татусяка, народного депутата, генерала міліції, який до 2004 року теж був заступником очільника регіону Валерія Бевза. Їх прізвища звучали з уст пана Домбровського. Про кандидатуру від Партії регіонів народного депутата Владислава Лук’янова, яка теж на слуху, нинішній голова ОДА не обмовився жодним словом. Пан Домбровський переконаний, що найбільш удалою заміною була б кандидатура нинішнього голови облради Григорія Заболотного. Підготовленими для такої роботи він назвав двох своїх заступників, а також міського голову Вінниці Володимира Гройсмана.