Президент Віктор Янукович підписав низку указів про призначення голів обласних державних адміністрацій
Головою Київської облдерж-адміністрації призначено генерал-майора міліції Анатолія Присяжнюка. Попереднє місце роботи — заступник голови Служби безпеки України. У 2006 році обирався депутатом Верховної Ради АР Крим за списками КПУ. З 2006-го по 2009-й працював на посаді голови правління Державної акціонерної компанії «Чорноморнафтогаз».
Головою Донецької обласної державної адміністрації став 61-річний Анатолій Близнюк. До січня 2005 року він уже очолював обласну держ-адміністрацію, а після місцевих виборів 2006-го став головою обласної ради. На цій посаді Анатолій Близнюк змінив Бориса Колеснікова, якого було обрано народним депутатом України. Місцеві політологи називають нового-старого голову обласної держадміністрації людиною Віктора Януковича. Свого часу Близнюк був першим заступником майбутнього Президента, коли той очолював обласну держадміністрацію.
Ім’я призначеного головою Хмельницької облдержадміністрації Василя Ядухи добре відоме в краї. Уродженець області, він свого часу закінчив агрономічний факультет Кам’янець-Подільського сільськогосподарського інституту, згодом працював керівником ряду господарств області, мав досвід керівництва Ярмолинецькою, Віньковецькою та Деражнянською райдержадміністраціями, працював начальником обласного управління сільського господарства. Будучи членом Партії регіонів, за її списками обирався народним депутатом Верховної Ради V скликання.
Головою Житомирської обл-держадміністрації призначено Сергія Рижука, котрий уже працював на цій посаді з січня 2004-го по лютий 2005 року. Після звільнення обіймав посаду заступника директора наукової бібліотеки. У 2007 році за списками Партії регіонів обраний народним депутатом. Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин.
Голова Закарпатської обл-держадміністрації Олександр Ледида в області відомий як активний політик та успішний бізнесмен. За списками Партії регіонів обирався народним депутатом України та депутатом Закарпатської обласної ради. На момент обрання депутатом Верховної Ради був головою спостережної ради акціонерного товариства закритого типу «Міжгірський лісокомбінат». Два роки був заступником голови Ужгородської райдержадміністрації, а потім стільки ж часу працював заступником голови Закарпатської облдержадміністрації. З 2004 року — голова Закарпатського регіонального відділення Партії регіонів.
Новим головою Рівненської облдержадміністрації призначено Василя Берташа. У 2002—2005 роках працював першим заступником голови Рівненської ОДА. З 2001 року очолює Рівненську обласну організацію Партії регіонів та за її списками обирався народним депутатом України V скликання.
Головою Одеської облдержадміністрації призначено народного депутата із фракції Партії регіонів Едуарда Матвійчука. В парламенті він — член Комітету з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин. Для багатьох одеситів це призначення є не дуже очікуваним, хоча він двічі (під час дострокових парламентських виборів та під час останньої президентської кампанії) очолював обласний виборчий штаб Партії регіонів. Е. Матвійчук народився в Ужгороді, був шеф-редактором газети «Європа-центр».
Призначений на посаду голови Запорізької обласної держадміністрації Борис Петров також народний депутат нинішнього та попереднього скликань за списками Партії регіонів. З 1999 по 2006 рік — депутат Запорізької обласної ради. З квітня 2001-го — голова Запорізького обласного відділення Партії регіонів, керував обласним виборчим штабом Віктора Януковича під час президентської кампанії. До квітня 2006 року був головою правління—генеральним директором ВАТ «Український графіт».
Ще один народний депутат фракції Партії регіонів Михайло Папієв призначений головою Чернівецької облдержадміністрації. У Верховній Раді — член Комітету з питань соціальної політики та праці, голова підкомітету з питань державного соціального страхування, розвитку соціального партнерства та діяльності об’єднань громадян сторін соціального партнерства. З 2008 року заступник голови Партії регіонів. До обрання у 2007 році народним депутатом очолював Міністерство праці та соціальної політики України. У 2003—2007 роках — заступник голови СДПУ(о) Віктора Медведчука.
Новим керівником Харківської облдержадміністрації призначено Михайла Добкіна. Попередня посада — Харківський міський голова. М. Добкін народився в Харкові, закінчив Національний університет внутрішніх справ за спеціальністю «правознавство» та Харківський національний економічний університет за спеціальністю «міжнародна економіка». З 2002 по 2006 рік — народний депутат України. З 2005-го — член політради Партії регіонів.
Новий керівник Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов повернувся до дуже знайомого крісла, адже він уже двічі очолював Миколаївську ОДА — у 1996—1997 та у 1997—1999 роках. Працював міністром транспорту України. З 2002-го народний депутат четвертого, п’ятого та шостого скликань. У нинішньому складі Верховної Ради — перший заступник голови Комітету з питань податкової та митної політики, член Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації. З 2001 року — голова Миколаївського регіонального відділення Партії регіонів.
Херсонську облдержадміністрацію очолив Анатолій Гриценко, котрий майже до самого призначення на цю посаду протягом 2005—2010 років був Головою Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Після звільнення у березні з цієї посади В. Янукович призначив його своїм радником по Криму. У послужному списку А. Гриценка також керівництво Верховною Радою АРК у 1997—1998 роках та у 1998—2001 роках — голова Ленінської райдерж-адміністрації (Крим). У 2005—2006 роках він перший заступник Голови Ради міністрів Криму.
На посаду голови Луганської облдержадміністрації призначено Валерія Голенка, котрий з 2006 року очолював Луганську обласну раду. У зв’язку з цим депутати звільнили його з цієї посади та обрали новим головою Володимира Пристюка, до цього — першого заступника голови облради. Раніше, з 1998 по 2006 рік В. Голенко працював заступником голови Луганської облради.

Головою Дніпропетровської облдержадміністрації призначено народного депутата п’ятого та шостого скликань від фракції Партії регіонів Олександра Вілкула. До виборів 2006 року працював гендиректором ВАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат». У Верховній Раді нинішнього скликання — заступник голови Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва. Зауважимо, що його батько — Юрій Вілкул нині очолює Дніпропетровську обласну раду. Але у зв’язку з призначенням сина має намір залишити посаду. Він уже заявив, що звернеться до депутатів з проханням зняти із себе ці повноваження.