Позавчора Андрій Подковиров був представлений гравцям столичного «Будівельника» як новий тренер. І вже провів з командою перше тренування.
Андрій Подковиров добре відомий у баскетбольному світі України і як гравець (плеймейкер-віртуоз), і як тренер. У період кар’єри гравця Подковирова вважали чи не найкращим розігрувачем країни, у складі «Будівельника» він став чемпіоном СРСР 1989 року.
Потім, після короткого перебування в «Дортмунді», він повернувся в Україну, де провів кілька сезонів у складі «Денді-Баскет», спочатку як гравець, а потім і як граючий тренер.
Як наставник київського ЦСКА, Подковиров завоював «срібло» (1999) та «бронзу» (2000) чемпіонату України. Надалі працював наставником кіпрського ПАЕКа, а також асистентом тренера московського ЦСКА. 2002 року очолив «Азовмаш» і в тому сезоні сенсаційно привів маріупольців на чемпіонський трон. Наступного року Подковирову вдалося повторити цей успіх.
Восени 2004 року пішов з поста наставника «азовців». Згодом опинився в Росії, де ненадовго став біля керма єкатеринбурзького «ЄВРАЗа». Восени 2005 року очолив «Черкаські мавпи», яких тренував до початку сезону 2007/08. Наприкінці 2009 очолив «Азовмаш», а за кілька місяців, коли гра маріупольців покращилася, Подковиров несподівано пішов із клубу. І от тепер він — біля керма «Будівельника».