Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 17 березня.
«Барселона» (Іспанія) — «Штутгарт» (Німеччина). 4:0. Барселона. «Камп Ноу». 75 000 глядачів. Голи: Мессі, 13, 60, Педро, 22, Кркіч, 89. Перший матч — 1:1.
Каталонці рішуче відкинули всі скептичні прогнози на свою адресу й дощенту рознесли на своїй заповненій арені цупкий і ладненький «Штутгарт». Окрім тих чотирьох м’ячів у ворота Йєнса Леманна могло б влітати ще чимало.
Особливою нещадністю й одночасно великодушністю у складі найкращого клубу світу вирізнявся його лідер Ліонель Мессі (на знімку), котрий уже вкотре продемонстрував взірець приголомшливого футболу. Таку «Барселону» ми не часто бачили впродовж минулого сезону. Отже, «Штутгарт» потрапив під той «лом», проти котрого немає прийому.
З урахуванням вильоту з турніру мадридського «Реала» і лондонського «Челсі» ім’я фаворита тепер очевидне й однозначне. Ані «Манчестер», ані «Інтер», за всієї поваги до цих великих команд, на даний момент і поруч не стояли. Втім, до кінця травня ще досить часу.
«Бордо» (Франція) — «Олімпіакос» (Греція). 2:1. Бордо. «Шабан-Дельма». 32 367 глядачів. Голи: Гуркюфф, 5, Шамаг, 88 — Мітроглу, 65. Перший матч — 1:0.
Чинний чемпіон Франції та лідер нинішнього сезону у важкому протистоянні зрештою здолав непоступливий грецький «Олімпіакос» і вскочив до чвертьфіналу Ліги. На перебіг матчу помітно вплинув швидкий гол господарів. Здавалося, що вихованці Лорана Блана, котрі впевнено грали по рахунку, легко доведуть матч до перемоги. Але в кінцівці зустрічі шанувальникам «Бордо» довелося сильно похвилюватися. Аж поки все на свої місця поставив напрочуд ефектний удар головою Маруана Шамага перед самим фінальним свистком.
Фото з архіву «Голосу України».