Більшістю голосів (69 із 73 присутніх) депутати Тернопільської облради прийняли звернення до Голови Верховної Ради Володимира Литвина, Президента України Віктора Януковича і Прем’єр-міністра Миколи Азарова з приводу призначення міністром освіти та науки Дмитра Табачника.
На третьому засіданні 30-ї сесії депутати найчастіше цитували твори Тараса Шевченка й Дмитра Табачника. Кобзаря брали в свої союзники, міністра — в супротивники. На думку представників фракцій УНП, «Свободи», «Нашої України», призначення міністром освіти й науки Дмитра Табачника несе загрозу українській нації та державній мові, його праці спрямовані на розкол українського суспільства. Натомість депутат від фракції Партії регіонів Павло Федик назвав своїх колег у представницькому органі «горе-патріотами» і звинуватив їх у спробах дестабілізувати державотворчі процеси в Україні. До речі, регіонали не беруть участі в сесійних засіданнях, протестуючи проти того, що депутати облради більше переймаються політичними питаннями, ніж економічними та соціальними.
У зверненні, зокрема, зазначається: «Ми протестуємо проти того, щоб чи не найважливішу сферу гуманітарної політики було віддано особі, котра свідомо, відкрито і системно виступає проти основ державності й національної ідентичності, єдиної державної української мови, національної історії та соборності». До звернення приєдналися лідери низки громадських організацій, які обговорили це питання на спеціально скликаному засіданні координаційної ради. Заплановано також провести на Театральному майдані Тернополя студентську акцію з вимогою усунення з посади Дмитра Табачника.
Тернопільська область.