У обласному центрі відсвяткували 80-річчя видатної української поетеси Ліни Костенко. Цей зворушливий вечір не випадково відбувся в академічному театрі мені Т. Г. Шевченка. Дев’ятнадцять років тому Ліна Василівна побувала у місті і виступала у переповненому залі оперного театру. Лідія Кушкова і Валерій Ковтуненко показали їй тоді уривок зі своєї поетичної вистави «Маруся Чурай».
Нині народні артисти України директор театру імені Шевченка Валерій Ковтуненко і художній керівник Лідія Кушкова згадували, як розчулено авторка твору слухала пісні-присвяти, які написав до цієї вистави Валерій. З «Марусею Чурай» артисти проїхали усією Дніпропетровщиною, їх запрошували у школи, інститути, на підприємства, у великі і маленькі колективи. Згодом саме цією виставою вони відкривали свій телевізійний театр «Воля».
Учасники вечора мали можливість подивитися уривок із цього фільму-спектаклю, а також уривки з вистави, поставленої пізніше у театрі імені Шевченка Миколою Волошиним, що також збереглася на плівці, а зі сцени почути пісню Марусі у виконанні заслуженої артистки України Наталі Тафі, яка зіграла цю роль. Того вечора у залі панувала надзвичайно тепла і щира атмосфера. Говорили про творчий шлях поетеси, читали її твори, слухали співачок із народного обрядового театру «Родослов».
А наприкінці всі разом зробили своєрідний подарунок ювілярці. Коли Лідія Кушкова спустилася з мікрофоном у зал і попросила згадати бодай рядок із поезій Ліни Костенко, бажаючих було так багато, що не всі дочекалися слова. І не рядок-два згадували, а цілі вірші читали.