Учора в Севастополі, у штабі Військово-Морських Сил Збройних Сил України міністр оборони України Михайло Єжель відрекомендував керівному складу флоту нового командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Віктора Максимова. За словами міністра, за шість років перебування віце-адмірала Максимова на посаді першого заступника командувача ВМС усі військові моряки змогли переконатися в його вимогливості, професіоналізмі та порядності. Михайло Єжель підкреслив, що головне сьогодні для Військово-Морських Сил України — підтримувати високий рівень бойової готовності та військової дисципліни.
Він також повідомив, що Президент України Віктор Янукович мав тривалу розмову з новим командувачем ВМС, у ході якої визначив коло завдань, що стоять перед керівництвом флоту і загалом перед Військово-Морськими Силами ЗС України, передає прес-центр командування ВМС ЗС України. Правда, що це за завдання, — не повідомляється.
Міністр оборони подякував за сумлінну службу адміралу Ігорю Тенюху. Нагадаємо, що Тенюх напередодні написав рапорт про відставку. Він командував ВМСУ з 2006 року, був ініціатором і одним із ідеологів інформаційної війни проти базування Чорноморського флоту в Криму.