Учора Президент України Віктор Янукович із робочим візитом перебував в Автономній Республіці Крим. Там він провів зустрічі з новим керівництвом автономії, депутатами Верховної Ради АРК і Севастопольської міської ради, а також з регіональним активом.
Крім того, Президент представив нового командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірала Віктора Максимова і керівників силових відомств автономії.
Зокрема, глава держави попередив нових керівників Криму про те, що у них «закінчилося спокійне життя», оскільки фінансова ситуація в країні досить складна. «Спадщина, яку ми одержали, не дає можливості для швидкого гарного старту. Але ми не будемо сидіти склавши руки, а починаємо роботу», — сказав В. Янукович.
Днями Головою Верховної Ради АРК обрано главу фракції «Блок «За Януковича!» депутат Володимир Константинов. У таємному голосуванні взяли участь 93 депутати (у Верховній Раді Криму 100 депутатів. — Авт.). «За» Володимира Константинова проголосували 86 парламентаріїв, проти — 2, утрималися — 3.
У свою чергу, В. Константинов пообіцяв мобілізувати всі сили кримського парламенту на реалізацію програми Президента Віктора Януковича «Україна для людей».
Крім того, Верховна Рада призначила головою Ради міністрів Криму заступника голови Партії регіонів, народного депутата України Василя Джарти. У голосуванні взяли участь 89 депутатів, з них «за» висловилися 82 парламентарії. Це рішення відповідно до Конституції Криму було погоджено з главою держави.
Голова Ради міністрів АРК виступив з ініціативою створити на півострові центр законодавчих ініціатив для просування у Верховній Раді України вигідних для автономії законів. Водночас він додав, що діяльність такого центру сприятиме формуванню умов для залучення в Крим інвестицій, плідній роботі малого і середнього бізнесу. «Кримський півострів має бути лідируючим регіоном у країні», — висловив упевненість глава кримського уряду.
Прокурором АРК став Степан Молицький. Начальником Головного управління МВС України в Криму призначено Олександра Просолова.
Новий Голова ВP АРК, глава кримської організації ПР Володимир Константинов, Президент України Віктор Янукович, голова Ради Міністрів АР Крим Василь Джарти (зліва направо) під час засідання Верховної Ради АР Крим.
Фото Арвідаса ШЕМЕТАСА (Укрінформ).