Ці планеристи намагаються привернути увагу чиновників до питання роздавання земель на горі Клементьєва під Коктебелем у Криму. Днями пікетники десантувалися під стіни кримського парламенту в надії захистити гору від незаконного розпаювання та забудови.
Місце вважається колискою міжнародного планеризму. Його названо на згадку про Петра Клементьєва, котрий загинув тут під час випробувань нового планера. Поблизу цього місця в селі Відважному розташовувалася вища льотна планерна школа. В ній починали свій шлях майбутні генеральні конструктори Олег Антонов, Олександр Яковлєв, Сергій Іллюшин, творець космічних кораблів академік Сергій Корольов.
Гора має унікальні аеродинамічні властивості, що їх ось уже сто років використовують любителі планерного спорту. Вони кажуть, що кращого місця для польотів плавом немає у Європі й світі. Тут є всі чотири види відомих висхідних потоків. Сьогодні на цьому місці тривають навчально-тренувальні збори, змагання різного рангу і просто польоти на безмоторних літальних апаратах.
Але на нещастя — це єдине місце на території Кіровського району, що має вихід до Чорного моря. А отже, на перепродажі землі тут можна заробити. Протягом останніх років держакти під садівництво на горі Клементьєва одержали 30 громадян. Видано розпорядження на виділення ще 75 ділянок землі, 31 із них — уже оформлено. 
Усі кримські чиновники в один голос заявили про те, що гору необхідно залишити планеристам. Колишній Голова Верховної Ради АРК Анатолій Гриценко обурювався діями місцевої влади Кіровського району. На захист і порятунок центру авіації й планеризму стали численні спортивні клуби різних країн світу, за збереження гори Клементьєва для польотів виступили й льотчики-космонавти СССР.
Верховна Рада України прийняла постанову про заходи щодо збереження території гори Клементьєва (№1947-17). Органам влади Криму до ухвалення рішення про оголошення гори об’єктом природно-заповідного фонду заборонено приймати рішення, і доручено призупинити виконання ухвалених рішень про виділення й використання земельних ділянок на горі.
Верховна Рада України доручила кримському парламенту забезпечити оголошення території гори об’єктом природно-заповідного фонду і порекомендувала Генеральній прокуратурі перевірити законність рішень місцевої влади та органів місцевого самоврядування про виділення землі на горі Клементьєва.
За це рішення проголосував 321 депутат із 421 зареєстрованого в сесійному залі.
Крим.