Новоазовський районний суд відмовив у задоволенні позову мешканцю села Безіменне Василю Коваленку, який вимагав визнати протиправним діянням публікацію про голодомор у місцевій газеті. 
На думку позивача, стаття, автором якої був редактор газети Сергій Шведко, принижувала національну гідність українців, публічно спростовувала голодомор як геноцид та була наругою над пам’яттю жертв трагедії. Коваленко вимагав, аби газета спростувала викладену інформацію.
Відповідач під час дебатів заявив, що фактичні дані, приведені в статті, є правдивими, та цитував висловлювання президента Росії Дмитра Медведєва та письменника О. Солженіцина. Сергій Шведко заявив, що не заперечує факт голодомору, але не погоджується із тим, що це був геноцид винятково українців. Редактор вважає, що політика колишнього Президента України Віктора Ющенка була спрямована на «розривання пуповини братерства між українським і російським народами».
Суд відмовив позивачу у задоволенні позову, зазначивши, що в статті «Голодомор шагает по стране?» автор не заперечував факт голодомору, не розповсюджував неправдивої інформації. В цілому, на думку суду, стаття містить «оціночні судження, думки, переконання, критичну оцінку певних фактів і подій, які є висловленням суб’єктивної думки і поглядів автора статті». Крім того, за висновком суду, позивач не довів факт розповсюдження недостовірної інформації відповідачем та порушення внаслідок цього своїх особистих немайнових прав.
З  постановою суду про закриття справи за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932-33 роках можна ознайомитися на нашому сайті golos.com.ua