Хокей. Став відомий попередній графік проведення навчально-тренувального збору національної команди України напередодні першості світу в Нідерландах. Його початок, за словами асистента тренера української команди Анатолія Степанищева, призначено на 22 березня, коли заняття на льоду столичного комплексу «Авангард» почнуть легіонери з Білорусі та Росії.
Офіційно тренувальний табір відкриється 6 квітня, а 9 та 10 квітня відбудуться контрольні матчі зі збірною Польщі у Броварах. 11 квітня кандидати до збірної вирушать на завершальний етап підготовки до Мінська.
У столиці Білорусі команда працюватиме до 16 квітня — на цей день намічений ще один контрольний поєдинок (суперник уточнюється). Після цього збірна України повернеться до Києва, звідки й вирушить до міста Тілбург (Нідерланди), де з 19 по 25 квітня відбудуться матчі світової першості в групі А першого дивізіону.
Тренер українського колективу Михайло Захаров і його помічник Анатолй Степанищев розраховують на допомогу молодих виконавців. Тому вони включили до розширеного списку збірної групу молоді.
Зокрема, шанс поїхати на світовий форум до Нідерландів отримали 19-річний воротар Михайло Балабан («Сокіл»), 20-річний оборонець Денис Петрухно з Sprіngfіeld Jr. Blues (студентська ліга НАХЛ), а також форварди — 20-річний Максим Квітченко («Хімік») і його однолітки Микита Буценко та Георгій Кича з «Білого барса» (Броварський район). Цікаво, що нинішнього сезону Петрухно у складі Sprіngfіeld Jr. Blues в 42 матчах закинув три шайби і віддав 21 результативну передачу.