Футбол. Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 16 березня.
«Севілья» (Іспанія) — ЦСКА (Росія). 1:2. Севілья. «Рамон Санчес Пісхуан». 40 000 глядачів. Голи: Перотті, 41 — Нецід, 39, Гонда, 55. Перший матч — 1:1.
Московський ЦСКА вийшов до чвертьфіналу турніру. Це помітний успіх, бо раніше досягти такого російським клубам іще не вдавалося. Армійці в нелегкій боротьбі здолали «Севілью», чим дуже засмутили мешканців Андалусії.
Навіть найвідданіші прихильники клубу ще до кінця матчу залишили трибуни. Мабуть, тренер армійців Леонід Слуцький досконально вивчив суперника й повністю переграв свого опонента Маноло Гіменеса. Ефектний гол Неціда помітно підбадьорив гостей. Але швидка відповідь іспанців дещо збила злагоджений ритм футболістів ЦСКА. І лише влучення Гонди після виконання штрафного знову підвищив переможний тонус москвичів.
Щоправда, до закінчення матчу господарі створили кілька моментів. Але то були марні спроби.
Вистачило одного влучення
«Челсі» (Англія) — «Інтер» (Італія). 0:1. Лондон. «Стемфорд Бридж». 38 107 глядачів. Гол: Ето’О, 78. Вилучено Дрогба («Челсі», 86). Перший матч — 1:2.
Колишній тренер «Челсі», а нині наставник «Інтернаціонале» Жозе Моуріньо зробив те, що обіцяв, — його команда здолала грізного суперника на його полі. Він не запропонував підопічним застосовувати «катеначчо» (бетоновану оборону) і зберегти переможну фору, здобуту вдома. Навпаки, у стартовому складі випустив усіх своїх атакуючих футболістів, почавши гру з трьома форвардами.
У першій половині поєдинку загалом відбувалася рівна боротьба. Суперники діяли пильно. Лише в кінці тайму «Челсі» активізувався і ледве не забив. Можна сказати, то був момент, котрий міг зламати хід боротьби.
І після перерви господарі діяли активно. Але це не принесло їм успіху. Натомість футболісти «Інтера» перехопили ініціативу й кілька разів були близькі до реалізації задуманого. Зрештою, наполегливість гостей призвела до бажаного. Ето’О скористався провалом у центрі оборони лондонців і чудовою передачею Снейдера, пробив в очній дуелі воротаря «Челсі» Тернбулла. І вивів міланців до наступного етапу.