ТОВ «Рівнетеплоенерго» повідомило, що графік дасть можливість раціональніше використовувати енергетичні ресурси. Затвердило його управління житлово-комунального господарства міста. Відтак рівняни матимуть гарячу воду в домівках вранці — з 6 години 30 хвилин до 9 години і ввечері — з 18 до 22 години 30 хвилин. Щоправда, у будинках, куди гаряча вода і тепло подаються від котелень, що на вулицях Буковинська, 12а (ІІ, ІІІ черги); Буковинська, 14а; Київська, 60б; Дворецька, 108д; Кн. Володимира, 75б, гаряча вода буде з 6 до 24 години.
Коментар міського голови Рівного Володимира Хомка:
— Одразу хочу сказати, що ні в міста, ні в області, ні в наших теплопостачальних підприємств немає ніяких проблем ні з платежами, ні з грішми. Проблема є в держави — немає достатньої кількості газу. Тому на початку опалювального сезону кожному місту і області було доведено ліміти використання газу. Наш ліміт — 55 мільйонів кубометрів, наразі ми використали — 48 мільйонів. І щоб нам до березня не залишитись без газу взагалі і щоб не було проблем з опаленням, ми змушені шукати якийсь спосіб вписатись в той ліміт, який визначила держава. Тому й було введено цей графік. До речі, вже багато міст перейшли на нього ще раніше.
Стосовно перерахунків, то підприємство ТОВ «Рівнетеплоенерго» прийняло рішення: там, де вода подаватиметься за графіком, буде встановлено понижуючий коефіцієнт 0,8 на оплату.